Andra sittmöbler

Jämsides med pinnstolens utveckling och framfart så har en mängd andra möbler tagit plats i våra hem. Just sittmöbler av olika slag finns det en hel uppsjö av att välja mellan och du kan därför enkelt hitta en möbel som passar dig och uppfyller dina krav och behov. Här nedanför introducerar vi dig till några av de vanligaste sittmöblerna.

Pall
Ibland kan det vara smidigt att ha några extra sittplatser som du kan plocka fram vid behov när du får gäster eller liknande. En sittmöbel som fungerar mycket bra till just detta är en pall som i grunden består av en sittyta och ben. Om du har flera pallar av samma sort så kan du i vissa pall stapla dessa på varandra för en smidigare förvaring.

Fåtölj
Om du vill ha en sittmöbel med mycket hög komfort så är en fåtölj det som du söker. Denna möbel finns i en mängd olika utformande ifrån stora fyllda med kuddar till mer nätta modeller. En fåtölj kan du hitta placerad på många ställen i hemmet, men det vanligaste är i vardagsrummet, där den ibland ingår i samma möbelgrupp som din soffa. När du väljer fåtölj gäller det att tänka på hur mycket plats du har för denna, då en sådan sittplats tar mer plats än de andra som finns att välja mellan.

Barstol
En barstol är namnet som används för att beskriva stolar som har höga ben för att kunna passa in vid barbord eller bardiskar. Till utseendet så kan en barstol se ut på väldigt många olika sätt. Vissa stolar har ett lägre ryggstöd, medan andra endast består av en sittyta och höga ben. Just på grund av att en barstol är så hög, så brukar dem vara utrustade med ett litet fotstöd, då du inte kan nå ner med fötterna till golvet.

Kontorsstol
När du under längre tider sitter och jobbar vid datorn eller liknande så är det viktigt att du har en bekväm stol som du enkelt kan reglera på olika sätt för att få den optimala arbetspositionen. Dagens kontorsstolar finns i en mängd olika varianter och prisklasser, allt för att du ska kunna hitta en stol som passar dig. Solarna är oftast vadderade och formade efter kroppen för att ge en så ergonomisk upplevelse som möjligt.