Matgrupp med pinnstolar

Om du vill ha pinnstolar i ditt kök så kan det vara snyggt med ett bord i samma stil som passar bra ihop med dina stolar. Att då kunna köpa bord och stolar som paket underlättar en hel del, då du vet att möblerna garanterat är av samma modell, samt att stolarnas höjd är rätt anpassade till bordet.

Här har vi samlat några olika paket med pinnstolar och tillhörande bord. Tänk på att du inte behöver köpa bordet i samma färg som stolarna, ibland kan det bli snyggare med två olika, men närliggande färger.

STAVANGER matgrupp
Den här matgruppen ifrån varumärket Falsterbo består utav ett runt bord med fyra tillhörande pinnstolar. Bordet har en vit bordsskiva i tåligt material och rundade ben i vitoljad ek. Stolsryggarnas pinnar har en något snirklad form, vilket ger en diskret och fin detalj. Stolarna går att få i en mängd olika färger, vilket gör att du kan kombinera ihop din egen matgrupp efter tycke och smak.

>> Köp STAVANGER hos Confident Living

SJÖVIK matgrupp
Matgruppen som inkluderar bordet Sjövik låter dig få plats för såväl den stora familjen som middagsgäster. Bordet har en längd på 180 centimeter och går att bygga ut ytterligare med upp till två tilläggsskivor. Bordet är väldigt stilrent och passar på så sätt in i de flesta hemmen. De medföljande pinnstolarna har ett väldigt klassiskt snitt och finns att välja i en mängd olika färger, där du kan mixa och matcha helt själv.

>> Köp SJÖVIK hos Furniturebox

Att planera en matgrupp med pinnstolar
En matplats med pinnstolar är någonting som du kan köpa som ett färdigt paket, eller genom att själv kombinera ihop ett bord med passande stolar. När man ska ha flera pinnstolar tillsammans finns det inga regler kring att samtliga måste vara utav samma modell eller ens ha samma färg. Att mixa och matcha utefter tycke och smak kan bli en häftig detalj i rummet och bidra till den stil som du vill få fram.

För den som har en mer lantlig stil kan stolar i olika modeller utan någon färg vara snyggt, medans man i ett mer modernt hem kan mixa olika typer utav stolar, men måla dessa i en och samma kulör. Färgen i sig måste inte vara någon speciell, utan kan vara en accentfärg till de övriga i rummet. Även hur bordet som man ska ha stolarna vid ser ut kan vara en avgörande faktor för vilka pinnstolar man väljer. Förutom rent estetiskt så måste de passa in på andra sätt såsom att det går att ha rätt antal stolar i bredd och att sittytan är lagom hög för bordsskivan.