Smarta verktyg

I grunden är alla verktyg “smarta verktyg”. De är byggda/designade för att lösa ett specifikt problem eller för att underlätta arbete.

Det äldsta verktyget som hittats är ca 2,6 miljoner år gammalt och detta var långt innan Homo Sapiens tid. Det kan hända att verktyg användes redan innan dess. Verktyg har haft en viktig roll att spela för mänskligheten och dess utveckling.

Nog om historia, det är mer intressant att se vad som skiljer “smarta verktyg” från “vanliga verktyg” med dagens standard. Kort sagt så är det att ett verktyg har många funktioner, dvs flera-i-ett-verktyg, att det är skonsammare (för användaren) än de konventionella verktygen eller att den är effektivare (sparar tid). För att kunna visa på exempel så kan ni titta på smarta verktyg hos Verktygshandlarn.se.

Smarta verktyg kan alltså vara väldigt olika beroende på vem du är och vad verktygens ändamål är. Men vi kan berätta vad vi anser är ett sådant.

Då vi är glada amatörer när det kommer till byggande och renovering så är det sällan som specialverktyg är aktuellt. De är ofta ganska dyra och har ett såpass begränsat användningsområde och tid att det inte är värt att köpa ett sådant. Då är oftast flera-i-ett-verktyg intressantare just på grund av att det är ett verktyg med många användningsområden.

Personlig favorit är borr med inbyggd dammsugare. När du borrar så vill du ofta ha båda händerna tillgängliga men samtidigt så skulle det vara skönt att bygga fånga upp allt byggdam. Då löses det problemet med en inbyggd dammsugare.

Det finns hur många riktigt bra verktyg som helst, detta är enbart några få exempel. Men måste börja någonstans och man får helt enkelt prova sig fram.