Pinnstolar

Stolen är en möbel som du ofta hittar i ett flertal exemplar i ett hem. Dessa finns både vid köksbordet, vid skrivbordet och ibland även på andra platser. Idag finns det stolar i en mängd olika utföranden, men de som är den mest klassiska är ändå pinnstolen. Denna stol är gjord av ett antal sammansatta pinnar som antingen svarvats till en rund form eller är av ett annat utförande.

Att pinnstolen är så pass populär och omtyckt som den är ligger mycket i den enkla design som möbeln har. Rena linjer i naturliga material är någonting som ligger nära den typiska skandinaviska designstilen som vi idag hittar i många hem. En pinnstol kan se ut lite hur som helst och kan komma med eller utan armstöd, med rundat eller rakt ryggstöd samt med raka eller formade pinnar.

Idag finns det även många andra möbler som har ett liknande utseende som den klassiska pinnstolen. Till exempel har vissa formgivare givit ut små träsoffor och gungstolar i samma stil, allt för att pinnstolen ska kunna få ta plats även i andra rum än köket.

Utöver att pinnstolen blivit en möbel som du kan finna i en mängd olika butiker och av olika modeller, så finns det vissa pinnstolstyper som blivit riktiga designklassiker. På 40-talet designade svenske designern Carl Malmsten stolen ”Lilla Åland” som ännu idag är en stor favorit hos många. Stolen blev Malmstens mest sålda möbel och finns idag till och med avbildad på ett frimärke. Det är även utifrån denna stol som många pinnstolar på marknaden idag har fått sin inspiration.

Rent prismässigt så finns det idag möjlighet att köpa pinnstolar i en mängd olika prisklasser. Ibland kan du även komma över speciella paketpriser där fler än en stol ingår. I vissa fall kan det till och med ingå ett tillhörande bord i linkande utförande.

Stolens historia

För den som är väldigt intresserad av stolens historia så kan ett besök på föreningen Pinnstolen´s hemsida vara en mycket trevlig upplevelse. Här får du se allt ifrån hur stolen uppkom på 1700- talet till hur den ännu idag produceras på ett mycket klassiskt vis.

sitta bra på en pinnstol.

En pinnstol är en väldigt simpel möbel som passar in i de flesta hemmen på något sätt. Du kan välja din stol utifrån en mängd olika parametrar, där bland annat färg, storlek och pris kan spela in. För att komma undan med ett lägre pris på sin nya stol så kan ett tips vara att leta efter pinnstolar över nätet istället för i butik. Likt många andra produkter så kan du här hitta varor till lägre priser, samt att du enkelt kan göra jämförelser mellan flera olika modeller för att hitta den som du vill ha.

Här ovan har vi samlat några av de olika pinnstolar som finns att beställa över nätet. De flesta modellerna finns att välja i olika färger, så att du kan välja just den stol som passar din stil och ditt hem. Notera även att en del modeller endast säljs i flerpack.

Vi kan även tipsa dig ett besök på denna sida om barstolar.

Visar 1–16 av 198 resultat