Sitt rätt för att slippa ryggont

juli 17, 2020 Av av pinnstol

Många lider av ryggbesvär på grund av stillasittande jobb och dålig ergonomi. För att slippa ryggproblem finns det olika saker man kan göra och tänka på. Många av dessa problem kan bero på hur vi sitter och hur stillasittande vi är om dagarna.

Stillasittande jobb är väldigt vanligt och leder ofta till vissa problem. För att vi människor ska kunna må bra och slippa sådana saker som ryggvärk, är det viktigt att tänka på hur vi sitter och att röra på sig.

Stärk ryggen med motion

Motion är något som hjälper väldigt mycket vid ryggproblem som uppstår på grund av att man sitter ner för länge eller har fel hållning. Genom att motionera kan man stärka ryggen och musklerna för att kunna sitta upp på rätt sätt.

Det är väldigt viktigt att tänka på sin ergonomi och sin hållning när man sitter mycket om dagarna för att inte överbelasta muskler och leder på fel sätt. Att ha en ergonomisk arbetsplats bidrar till en bättre hållning. Det är viktigt att höja sitt arbetsbord för att kunna stödja och vila armarna på det. Och det är även viktigt att sitta rakt med ryggen och att kunna luta sig mot ryggstödet, på detta sätt får ryggen en avlastning.

Att sitta så ergonomiskt som möjligt

Något annat som också är avgörande för att slippa problem med ryggen är hur vi placerar våra ben när vi väl sitter. Man bör inte ha benen vikta inåt mot stolsbenet eller vilandes på stolsbenet, detta ger en väldigt dålig ställning som kan ge skador. För att sitta så ergonomiskt som möjligt bör benen vara i ungefär 90 graders vinkel, detta medför automatisk att man sitter med en rakare rygg och får därefter en bättre arbetsposition.

Men man ska heller inte glömma att ta korta pauser och gå upp och röra på sig lite grann emellanåt!